У пиві в невеликих кількостях містяться вітаміни групи В: тіамін (В1), рибофлавін (В2), пантотенова кислота (В5), піридоксин (В6), біотин (В7),   мезоінозітол (В8), ціанокобаламін (В12) і ніацин (В3) . Також міститься фолієва кислота (В9) і її похідні (фолати). Вітаміни переходять в пиво з солоду, в   якому вони активно утворюються в процесі проростання ячмінних зерен і зберігаються при обсмажуванні.

     

     

Мікроелементи

     У пиві міститься більше 30 мікроелементів, які потрапляють в напій насамперед із солоду. Літр пива містить майже половину добової потреби дорослої людини в магнії, 40% - фосфорі і 20% - калію. Кальцію в пиві мало. Оскільки пивоваріння здійснюється в металевих ємностях, то напій може містити невелику кількість міді і / або цинку.

     З пивних дріжджів в напій потрапляють залізо, мідь, цинк, хром, селен і молібден.

     У пиві міститься кремній. Цей мікроелемент необхідний для здійснення процесів кальцифікації, а значить, його вживання уповільнює руйнування кісткової тканини, сприяє утворенню колагену. Крім того, деякі вчені впевнені, що кремній в організмі людини сприяє запобіганню всмоктування алюмінію в шлунково-кишковому тракті, тим самим захищаючи мозок від негативного впливу цього металу.

   

   

Корисні компоненти хмелю

     Пиво відрізняється від інших алкогольних напоїв застосуванням в якості сировини хмелю. З давніх-давен людина використовує численні корисні для здоров'я компоненти, що містяться в суцвіттях цієї рослини, що володіють бактерицидними і протизапальними властивостями.

     До складу суцвіть хмелю містяться лупуліновие залози, що виробляють лупулин - смолоподобное речовина жовтуватого кольору, саме воно витягується з шишок хмелю при приготуванні пива і перетворюється в речовини, які надають пиву гіркуватий смак. До складу лупуліна входять альфа- і бета-кислоти, поліфеноли і ефірні масла, всі ці природні компоненти надають пиву корисні для здоров'я властивості.

  

     Хміль також багатий на поліфеноли - потужними натуральними антиоксидантами, що захищають від руйнівної дії вільних радикалів. У цьому ж дослідженні було продемонстровано, що антиоксиданти пива заважають розвитку серцево-судинних захворювань і процесів старіння.

     До групи поліфенолів відноситься і іншу сполуку - хопеін, що впливає на рецептори до естрогену, а тому здатний агрегувати на ракових клітинах молочної залози, матки, простати, а значить, дана речовина може пригнічувати процес формування метастазів.

     Наявність в складі пива всіх цих компонентів додають напою властивості, схожі на властивості хорошого вина.